maja magnusson

ja, nu vare ju ett tag sen jag skrev sist igen. jag är inge bra på att uppdatera. :(

i måndags var jag på arbetsintervju på ett dagis, hur mysigt som helst. men dom hade bara åtta barn så det var väldigt litet med endast två i personal. det kändes som att det gick bra men skulle inte få veta nått förens nästa vecka så vågade inte tacka nej till joker om dagis inte skulle höra av sig nått mer.

men efter den for jag till joker och trodde att jag bara skulle säga om jag ville ha jobbet eller inte men fel hade jag. det var en till intervju men med min chefs chef. meget nervös blev jag men det gick bra och nu är jag assisterande butikschef på joker kværnerbyen! har jobbat tisdag-fredag den här veckan och nästa vecka blir det måndag-fredag.

idag har jag varit ledig vilket var väldigt skönt, åkte in på stan med patricia när hon skulle på jobb och så gick jag på oslo city och shoppade lite. fyndade underkläder (y) och duntofflor! :D sedan gick jag på kiwi och handlade och åkte hem och förberedde maten. ska bjuda emma och pats på enchiladas med gucamole och sallad. mums!

ikväll blir utgång för mig och emma och kanske patricia, tror inte hon har bestämt sig än. så nu ska jag gå och byta om så jag är klar när dom här kommer hem :)

hade!

maja magnusson

igår var jag och lydia på stan :) först åkte vi på storo, där emma brukar jobba ibland. där shoppade jag en ring, en tröja och nagellack! sen åkte vi in på stan för att kolla vad one piece kostade men den var allt för dyr just nu. sen hälsade vi på pats en sväng och lyddis köpte ett par skor och så gick va till oslo city och köpte ett par skinnshorts. gick på kiwi för att köpa blanddricka men där fanns inte det vi ville ha så då gick vi på meny istället och där hade dom bara samma sak som på kiwi och kön var skit lång så vi blev meget less. sen fick vi skynda oss hem för utanför dörren stod emma och väntade på nyckeln.

när vi kom in blandade vi oss varsin grogg och började fixa oss och laga mat tills pats kom hem. fick även sällskap av akam, dj, zackaria och murat :) sen blev det att åka in på stan för att fortsätta festen där. hade en skit rolig kväll men mycket dricka och mycket skratt.

imorgon blir en spännande dag med arbetsintervju och ett besök på joker för att förhoppningsvis få skriva på papper att jag har jobb där och isåfall har jag bestämt att jag ska få köpa skitsnygga skor som jag har hittat på hm! men som sagt, vi får väl se imorgon :)

hörs,

maja magnusson

idag har varit min första riktigt lediga dag i oslo, alla andra dagar har varit jobbletar dagar. har varit och hälsat på pats på hennes jobb och emma på hennes jobb :) köpte sprit tills imorn med när det är dags för lipp igen (y)

ha fått svar från ett dagis jag har sökt på och jag var välkommen på intervju på måndag och på måndag ska jag på joker och bestämma allt. jag vet att jag skulle ha roligare på dagis men jag kommer tjäna mer pengar på joker + att jag kanske får tjänsten som assisterande butikschef vilket känns väldigt spännande. men vi får väl se på måndag vad som händer!

nu har emma precis kommit hem och sen blir det nog lite fredagsmys men kanske spel eller film :)

maja magnusson

jag har nog fixat mig ett jobb på joker där jag var på arbetsintervju. chefen ringde nyss och sa att han hade pratat med anki och att det lät jätte bra så han kunde erbjuda mig ett jobb :D ska dit på måndag och prata och bestämma allt! hade precis börjat falla in i en lätt depression om att jag inte skulle hitta mig nått jobb men så ringde han och nu känns det asbra!!


maja magnusson

har virrat runt med emma idag på stan. köpte månadskort på tunnelbanan för vågar inte åka gratis längre sen kontrollanterna kom fram igår, men emma hade som tur var varnat oss innan så vi hade köpt biljetter. sen drog vi in på stan, var först på skattekontoret och kölappen visade att vi var 196e på tur. kändes väldigt gruvsamt att sitta där men det dröjde inte så länge som tur var. sen gick vi och hälsade på pats och testade skor :) lika roligt som alltid. sen hade ett ica inne på stan 10kr vecka så massa grejer var billiga men jag som inte har nått lokalsinne hittade inte tillbaka. när vi väl gav upp dök det upp mitt framför oss så det blev lite billig shopping iallafall.

när vi kom hem stekte vi pannkakor till middag och när pats kom hade hon chips och ostkrokar med sig så det blev tvmys till hitch. väldigt rolig film! nu ska vi snart sova för att ännu en dag gå runt i min ensamhet och leta jobb och känna mig förvirrad :)

maja magnusson

idag är emma ledig så vi har tagit det väldigt lugnt nu på morgonen och nu snart ska vi in på skattekontoret för att fixa papper till emma. sen lär vi gå in på pats butik och hälsa på henne en stund med, om inte hennes chef är där :)

sen ska vi försöka laga pannkakor, få se hur duktiga vi är på de. men nu måste jag gå för nu är emma klar!

hörs,

maja magnusson

oj, va länge sen jag uppdaterade. tiden har gått så fort sen jag kom till oslo!

har varit runt och letat jobb i oslo och sökte på internet igår med och fick svar från ett jobb idag så har varit på intervju idag :) var meget nervös och jag och lydia hade väldigt svårt att hitta dit. men alltid när vi ska åka nånstans får vi gå längre än bussresan har tagit. men motion är alltid bra och jag är väldigt tacksam att lydia åker med mig när jag försöker hitta här.

jag hade sökt två jobb på samma butik, ett som assisterande butikschef och ett som butiksmedarbetare. det kändes som att det gick väldigt bra, han skulle ringa till anki som är min referens och sen skulle han höra av sig till mig när han har bestämt sig. få väl hoppas att han hör av sig med positiva nyheter!

i helgen va vi ute :) meget morsomt! gick runt halva stan för att hitta havanna som det var 18 på och när vi borja närma oss berättade några killar att det hade stängt för länge sen så då fick vi gå på jakt efter nått annat ställe som har 18. hittade en taxi som körde runt oss och sen pratade patricia med akam och dj och då kunde dom fixa in oss på lipp. sen var vi där till en stund innan dom stängde och sen hoppade vi på bussen hem! väldigt trevligt.

nu blir det tvtittande och mys resten av kvällen! :)

maja magnusson

andra dagen började likadant som igår, lydia är på jobbet när jag vaknar och patricia är på väg att gå. jag har packat in alla mina kläder i garderoben nu, har inga lådor så nästan allt hänger på galgar. men de funkar ju det med :)

nu ska jag snart hoppa in i duschen för att göra mig redo att gå och leta jobb i stan. men vill inte åka dit förtidigt eftersom jag ska vänta tills emma kommer med tåget. hon skulle komma kvart i 5 men sj är alltid försenat så vi får väl se när hon dyker upp! ska bli roligt att träffa henne, ha inte gjort det sedan dom åkte i november. ;o

nu ska jag göra nått vettigare :)
hörs,

maja magnusson

min första dag i oslo har varit jätte bra. när jag vaknade i morse hade lydia redan åkt på jobbet och patricia var påväg så jag gjorde mig i ordning för att gå ut och leta jobb. gick på gallerian där emma jobbar och frågade massa butiker om dom behövde personal, gav några cv och nu är det bara att hoppas på det bästa :)

när jag kände mig klar där gick jag hem och åt lunch och kolla how i met your mother och sedan vandrade jag tillbaka till linderud för att möta upp lydia när hon slutade. gick på posten och fixade och sedan letade vi oss ut till ikea. åkte dock alldeles för långt med bussen så fick en redig promenad till ikea. där inhandlade jag mig en tältsäng, kuddar, täcken, små handdukar och en jättemysig filt. dom hade massa rea och bjöd på choklad och popcorn och så åt jag och lydia lyxmiddag, 2 pizzabitar och dricka för 30 kr (y)

sen när vi skulle hem med allting hoppar vi på bussen och åker fel. hoppade av och gick till tunnelbanan istället. sen skulle vi gå uppför helvettesbacken till lägenheten men sängen. lär ha träningsvärk överallt imorgon.

nu har jag iallafall bäddad ut min säng och imorgon ska jag packa in allt i garderoben :) sedan möta upp emma när hon kommer. livet känns awesome!

maja magnusson

nu ska jag skärpa mig med mitt skrivande. men nu när jag har flyttat till oslo kanske jag har roligare saker att skriva om :)

jul firades hos bror och hans familj, jättetrevligt! på juldagen åkte jag och kajsa hem för att festa på svar och äta julmiddag med pappa, anki, ebba och gry :) trevligt det med. men fick magsjuka på natten så låg i kajsas soffa i två dagar och mådde dåligt. sen begav jag mig till sundsvall igen för att panikpacka tills jag skulle åka till malmö. åkte till malmö och firade nyår och det var helt fantastiskt, tack alla som var med :) sen blev det bakishäng och bio, the town! och idag begav jag mig till oslo för att testa om jag kan få ett jobb här.

tåget gick 05.17 imorse och var framme vid 15.00 och så kom patricia och lydia och mötte upp mig. så nu sitter jag i mitt nya hem för några månader :) väldigt spännande och väldigt roligt!


RSS 2.0